W szkole działa stołówka szkolna, w której uczniowie korzystają z obiadów.
Obiady są wydawane wyłącznie w godz. 11.30 – 14.00.
Uwaga!
KOSZT OBIADÓW W MIESIĄCU LUTYM WYNOSI 80,00 ZŁ
(wyliczenie: 1 os x 20 dni x 4,00 zł = 80,00 zł)
PIENIĄDZE NALEŻY WPŁACIĆ NA KONTO DO DNIA 27.01.2020r. (PONIEDZIAŁEK)
Po tym terminie nie będzie można skorzystać z obiadów w miesiącu lutym.
UWAGA!!! Obiady będą wydawane od 07.01.2020 r. (wtorek)
JADŁOSPIS
OD 03.02.2020r DO 07.02.2020r
03.02.2020r | ŻUREK Z KIEŁBASĄ I ZIEMNIAKAMICHLEB PSZENNO-ŻYTNIOWOC-BANANJOGURT OWOCOWYWODA MINERALNA | Składniki: wywar warzywno -mięsny-marchew, pietruszka, seler, por, cebula, czosnek, kucharek bez glutaminianu sodu, sól morska, pieprz czarny, lubczyk, ziele angielskie, liście laurowe, boczek wędzony, kiełbasa tradycyjna, żurek śląski (mąka żytnia, czosnek, woda, sól), majeranek, ziemniaki,- Chleb: mąka pszenna, mąka żytnia, | |
04.02.2020r | ZUPA RYŻOWAKOTLET Z KURCZAKAZIEMNIAKI PUREESURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ I JABŁKA Z SOSEM JOGURTOWO-MAJONEZOWYMKOMPOT Z OWOCÓW MIESZANYCHWODA MINERALNA | Składniki: wywar warzywno -drobiowy-marchew, pietruszka, seler, por, cebula, czosnek, kucharek bez glutaminianu sodu, sól morska, pieprz czarny, lubczyk, ziele angielskie, liście laurowe, ryż, zielona pietruszka,-filet z kurczaka, mąka, jaja, mleko, czosnek granulowany, przyprawa do kurczaka, papryka słodka, kucharek, sól morska, bułka tarta, olej rzepakowy,-ziemniaki, masło, mleko, sól morska ,-kapusta pekińska, jabłko, pieprz czarny, cytryna, czosnek, sól morska, majonez, jogurt naturalny,-kompot: jabłka, agrest, porzeczka czarna, aronia, śliwki, truskawki, cukier, | |
05.02.2020r | ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMIŁAZANKI Z KAPUSTĄ I KIEŁBASĄHERBATA Z CYTRYNĄSEREK TWAROGOWY HOMOGENIZOWANYOWOC-WODA MINERALNA | Składniki: wywar warzywno -drobiowy-marchew, pietruszka, seler, por, cebula, czosnek, kucharek bez glutaminianu sodu, sól morska, pieprz czarny, lubczyk, ziele angielskie, liście laurowe, koperek zielony, ziemniaki, śmietana 18%,-makaron( mąka durum, woda), olej rzepakowy, kapusta kiszona, kapusta biała, cebula, kminek, liście laurowe, ziele angielskie, czosnek, sos sojowy, pieprz czarny, kiełbasa tradycyjna, boczek wędzony, słonina wędzona,-herbata, cytryna, cukier,- serek: ser twarogowy, śmietanka, | Składniki: wywar warzywno -drobiowy-marchew, pietruszka, seler, por, cebula, czosnek, kucharek bez glutaminianu sodu, sól morska, pieprz czarny, lubczyk, ziele angielskie, liście laurowe, zielona pietruszka |
06.02.2020r | ZUPA SZPINAKOWA Z ZIEMNIAKAMINALEŚNIKI Z SEREM TWAROGOWYMKAWA ZBOŻOWA NA MLEKUOWOC-WODA MINERALNA | Składniki: wywar warzywno -drobiowy-marchew, pietruszka, seler, por, cebula, czosnek, kucharek bez glutaminianu sodu, sól morska, pieprz czarny, lubczyk, ziele angielskie, liście laurowe, pietruszka zielona, ziemniaki, śmietana 18%, szpinak,-naleśniki: mąka pszenna, mleko 3,2%, jaja, sól, cukier soda, olej, twaróg chudy, cukier waniliowy, zawartość farszu 35%,(zawiera gluten, jaja, pochodne mleka. Produkt nie zawiera konserwantów i sztucznych barwników-kawa zbożowa: cykoria, żyto 50%, -prażone, mleko, cukier | |
07.02.2020r | ZUPA KALAFIOROWA Z KASZĄ MANNĄPULPETY Z RYBY W SOSIE POMIDOROWYMZIEMNIAKI PUREEBROKUŁ Z WODYKOMPOT Z OWOCÓW MIESZANYCHOWOC-WODA MINERALNA | Składniki: wywar warzywno -drobiowy-marchew, pietruszka, seler, por, cebula, czosnek, kucharek bez glutaminianu sodu, sól morska, pieprz czarny, lubczyk, ziele angielskie, liście laurowe, zielona pietruszka, kalafior, kasza manna,-filet z ryby, bułka pszenna, mleko, jajka, pieprz cytrynowy, cytryna, cebula, sól morska, koperek, przyprawa do ryb, mąka, koncentrat pomidorowy, masło, papryka słodka, kucharek, wywar warzywny, śmietana 18%,-ziemniaki, masło, mleko, sól morska,- brokuł, sól morska, mleko, |
Alergeny pokarmowe: SELER- zupy, kucharek. MLEKO: śmietana, serek twarogowy, jogurt, masło. JAJA: panierka do kurczaka, pulpety z ryby, naleśniki, makaron-może zawierać jaja. GLUTEN: mąka PSZAENNA (chleb , bułki, makarony, pulpety z ryby, sos pomidorowy) mąka żytnia, kasza manna RYBY: pulpety rybne.